De voor- en nadelen van een vrijstaande overkapping in uw tuin

Buitenleven tips

Een vrijstaande overkapping in de tuin van uw eigen huis. Stelt u zich eens voor... Op een zomerse middag heeft u zin om te relaxen. Daarop loopt u naar uw eigen vrijstaande overkapping in de tuin. Met een boek onder uw arm en een heerlijk glas verse jus d’orange bent u er helemaal klaar voor. Al snel ploft u neer op het ligbed dat daar klaarstaat. Terwijl de zon vol aan het schijnen is, geniet u van de schaduw dankzij de lamellen. En natuurlijk van de rust. Ondertussen voelt u een zwoele zomerwind door uw haren heen waaien. Wat een luxe. Wat een beleving. Een bijzonder en uitermate stijlvol cadeau dat u zichzelf heeft gegeven!

Ziet u het al voor zich? Misschien eerst wat meer informatie en hulp nodig? Dat snappen wij!

Daarom heeft Jumbo de mogelijkheden, de voor- en nadelen van een vrijstaande overkapping voor u beschreven.

Jumbo vrijstaande overkapping
Jumbo vrijstaande overkapping

Welke type overkapping kan vrijstaand worden geplaatst?

In principe kunnen alle modellen Jumbo overkappingen ook vrijstaand worden geplaatst. Dit vereist vaak wel enkele modificaties op zoals het maken van extra staanders. Toch plaatst Jumbo over het algemeen vaker de minimalistische overkappingen als vrijstaande overkapping. Het square model, onze aluminium overkapping is daar een perfect voorbeeld van. In tegenstelling tot onze stalen overkappingen hebben deze modellen geen duidelijke voor of achterkant. Als vrijstaande overkapping stralen de square modellen daarom nog meer klasse uit. Ook de lamellen overkappingen beschikken over deze eigenschap en zijn daarom goed geschikt. Heeft u een ander model op het oog? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wanneer en in welk jaargetijde zijn vrijstaande overkapping te gebruiken?

U kunt zowel in de zomer als in de winter, maar ook ’s avonds genieten van uw vrijstaande overkapping. De overkappingen kunnen wij namelijk voorzien van allerlei extra’s. Denk aan een opschuifbare glaswand. ’s Zomers schuift u deze makkelijk open voor een heerlijk zomerwindje. Teveel zon? Dan klapt u de lamellen toch gewoon dicht? ’s Winters en in de avond biedt het glas prima bescherming tegen de kou. Dankzij het ijzersterke dak is ook sneeuw geen probleem. Wordt het echt koud? De heaters bieden uitkomst. Zo beleeft u het buitenleven het hele jaar door.

Wat zijn de voordelen van een vrijstaande overkapping?

Afgezien van de heerlijke momenten die u er zult beleven, is een vrijstaande overkapping een echte meerwaarde voor uw tuin. Een echte blikvanger met velen mogelijkheden. Daarmee hebben wij direct het eerste voordeel van een vrijstaande overkappingen van Jumbo genoemd. Klaar voor de rest? Hieronder geven we u een opsomming van de voordelen.

• Een vrijstaande overkapping heeft geen consequenties voor het ontwerp van uw woning
• Een goede plaats van de overkapping leidt tot een beter (uit)zicht in uw eigen tuin
• U staat vrij waar u de overkapping plaatst. Bij het zwembad? Aan het terras?
• Kiest u voor lamellen? Dan heeft u geen lichtverlies in uw woning
• U bepaalt altijd de beste zon-plek bij de overkapping. U bent niet gebonden aan de plek van uw huis

Kleven er ook nadelen aan een vrijstaande overkapping?

Dat wordt medebepaald door uw wensen. Vindt u een doorloop van en naar uw huis belangrijk? Inherent aan de naam van het product is een vrijstaande overkapping dan geen optie. Houdt u ervan om beschut te zitten? Met een overkapping aan uw huis geplaatst, zit u dan over het algemeen beschutter. Echter, een vrijstaande overkapping biedt ook mogelijkheden. Voor meer privacy kunt u de overkapping rondom voorzien van lamellen of glas in combinatie met horizontale jaloezieën.

Bent u zo enthousiast dat u ook eindeloos wilt kunnen genieten van een eigen vrijstaande overkapping? Neem dan gerust eens contact met Jumbo op. Wie weet staat er binnenkort ook wel zo’n chique overkapping in uw eigen tuin.

Bent u zo enthousiast dat u ook eindeloos wilt kunnen genieten van een eigen vrijstaande overkapping? Plan dan een showroomafspraak met een adviseur van Jumbo. Wie weet staat er binnenkort ook wel zo’n chique overkapping in uw tuin.

 Welkom in onze showroom!

Uw eigen overkapping: dat wordt genieten! Kom naar onze showroom in Barneveld, direct naast de A30. We onthalen u graag gastvrij, met een kopje koffie en een vakkundig advies. Uit heel Nederland komen mensen naar onze grote showroom voor informatie en inspiratie. Hartelijk welkom!

Maak een afspraak