Reinig uw aluminium overkapping met glas in 5 stappen

Onderhoud & schoonmaak tips

Onze aluminium terrasoverkappingen met glas geven uw terras een exclusieve en chique sfeer. Toch doet een smerig ogende en slecht schoongemaakte overkapping afbreuk aan dit mooie plaatje. Natuurlijk wilt u dat voorkomen... Maar hoe dat u dat het beste? Wij snappen dat dit vragen oplevert. Daarom geven wij u enkele adviezen en 5 stappen voor het reinigen van uw overkapping.

Jumbo aluminium terrasoverkapping
Jumbo aluminium terrasoverkapping

Hoe vaak moet ik mijn overkapping schoonmaken?

Afhankelijk van de locatie is het raadzaam om uw aluminium overkapping minstens 2x per jaar te bevrijden van vuil. Woont u in een stedelijk gebied? Denk dan aan zo’n 3 of 4x per jaar schoonmaken. Dit vergroot de levensduur van uw terrasoverkapping en het verkleint de kans op gebreken. Bovendien draagt het reinigen bij aan een strakke en exclusieve uitstraling!

Hebben jullie hier enkele algemene tips voor?

Natuurlijk hebben we die! Er zijn een aantal algemene stelregels die u in acht kunt nemen bij het reinigen van uw aluminium overkapping. Hieronder hebben we ze voor u opgesomd.

 Denk altijd aan uw eigen veiligheid. Manoeuvreer u niet in gevaarlijke posities door beklimming etc.
 Gebruik altijd in ruime mate water (ca. 30 graden) om voor te spoelen en na te spoelen.
Gebruik altijd PH neutrale (niet-agressieve) schoonmaakmiddelen.

 Gebruik nooit grove schoonmaakmaterialen zoals schuurmiddelen, schuursponzen of staalsponzen
 Gebruik nooit sterke schoonmaakmiddelen zoals thinner of soda (kan onherstelbare schade veroorzaken)
 Gebruik nooit een hogedrukspuit

Schoonmaken van de verschillende onderdelen in 5 stappen

1. Aluminium onderdelen

Een andere naam voor het aluminium dat Jumbo gebruikt is gepoedercoat metaal. Wij raden aan om deze onderdelen van uw overkapping zo’n 2x per jaar onder handen te nemen. Het aluminium spoelt u het beste eerst ruim voor met lauw water zonder toevoegingen, zodat stof, vuil en zand weggespoeld worden. Hierna kunt u het aangehechte vuil verwijderen met een zachte spons en een PH-neutrale (niet-ontvettende) zeep om de laklagen niet aan te tasten. Ruimschoots naspoelen en u bent klaar!

2. Het dak en de goot

Door het schoonmaken van het dak komt er automatisch meer licht binnen. Maar de goot moet ook regelmatig ontdaan worden van vuil om een vrije waterafvoer te garanderen. Om het dak en de goot gemakkelijk en veilig schoon te maken kunt u een Gardena telescoopsteel (met spiraal en borstel) gebruiken. Vuile deeltjes, bladeren en takjes spoelt u eerst naar de goot, waarna u het kunt verwijderen. Het dak reinigt u met een combinatie van lauw water en een licht schoonmaakmiddel, goed naspoelen en uw dak is als nieuw!

3. Schuivende onderdelen op de grond

Voor deze onderdelen geldt dat ze allemaal waterbestendig zijn. U kan ze dus prima afspoelen met water om zand en vuil weg te laten stromen.Denk hierbij ook vooral aan de ondergeleiding. Wanneer die goed schoon is kunnen de glaspanelen goed schuiven.

4. Glaswerk

Het glaswerk van uw aluminium terrasoverkapping kunt schoongemaakt worden zoals u (of uw glazenwasser) dat gewend is in het huis. Wederom is het advies om eerst goed voor te spoelen met water, zodat zand of vuil geen beschadigingen maken. Daarna kunt u met scheutje afwasmiddel, een zeem en een trekker aan de slag!

5. Rubber en kitwerk

Rubber en kitwerk kunt u het beste met enige regelmaat (bij voorkeur eens per maand) schoonmaken met lauw water, een klein beetje wasmiddel en een doek. Spoel de rubbers en kitranden vervolgens na en droog alles heel goed af.

"Na het volgen van deze tips en het houden van de schoonmaak
is uw aluminium overkapping weer het paradepaardje van uw terras!"

 Welkom in onze showroom!

Uw eigen overkapping: dat wordt genieten! Kom naar onze showroom in Barneveld, direct naast de A30. We onthalen u graag gastvrij, met een kopje koffie en een vakkundig advies. Uit heel Nederland komen mensen naar onze grote showroom voor informatie en inspiratie. Hartelijk welkom!

Maak een afspraak